Çankırı SGK Müdürü Hicran ÇAKMAKÇI ve Çankırı İŞKUR Müdürü Alim ÇAYCI, İstihdam Seferberliği ve İşbaşı Eğitim programları kapsamında, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis,Yönetim Kurulu üyeleri ve Meslek Komitesi Üyelerimize bilgiler verildi.

İstihdam Seferberliği başladığında kendilerine koydukları hedefi 4 aylık bir zaman diliminde yakaladıklarını ifade eden SGK Müdürü Hicran ÇAKMAKÇI ve  İŞKUR Müdürü Alim ÇAYCI, artı istihdam sayısını daha üst seviyelere çıkarılması için kararlılıkla ilerleyeceklerini belirtti.

Toplantıya katılan Üyelerimiz nitelikli ve verimli iş gücü bulmakta zorlandıklarını belirtirken, ÇATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin ÇELİKTEN, yaşanılan en büyük sorunun beşeri sermaye olan iş gücüne ulaşmakta zorluk çekildiğini ve verimli işgücü bulma noktasında kalifiye eleman bulmakta zorlanıldığı ve bu noktada  büyük sıkıntılar çekildiği belirtilmiştir. Bir diğer önemli sorun olarak ilimizde yaşanan elektrik sorunları dile getirilmiş ve elektrik altyapısından kaynaklı sorunlar nedeni ile zaman zaman fabrikalarda üretimlerin aksadığı belirtilmiştir. Karşılıklı istişareler ve fikir alışverişleri yapılarak toplantı sona ermiştir.